logo
  • Acasa
  • Selector-Retete
  • Contact

Tort Victoria

Tort Victoria

Tortul Victoria este un desert aromat cu o textura deosebita de burete, de unde denumirea populara prajitura-burete. Aceasta a fost denumita, cum era de asteptat dupa regina Victoria a Marii Britanii, care adora sa serveasca prajitura aceasta la o ceasca de ceai.

Ingrediente

  • Blat

  • 225 g zahar fin
  • 225 g faina pentru prajituri
  • 1 lingura praf de copt
  • 4 oua mari
  • 225 g unt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Crema

  • 140 g unt
  • 280 g zahar pudra
  • 2 linguri lapte
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 4 linguri gem de capsuni

Mod de preparare

  • Blatul

  • Preincalziti cuptorul la 180 grade C
  • Ungeti cu unt marginile unei forme de tort rotunda, iar pe fundul acesteia puneti o hartie de pergament taiata in forma rotunda
  • Intr-un bol mare puneti ouale si zaharul si mixati cateva minute. Adaugati untul si esenta de vanilie si mai mixati putin dupa care adaugati faina si praful de copt si amestecati pana ce compozitia devine omogena
  • Puneti compozitia in forma de tort si nivelati suprafata
  • Puneti la cuptor timp de 30 minute (nu deschideti cuptorul in primele 20 minute, asta o sa-i afecteze cresterea)
  • Scoateti blatul din cuptor dupa ce capata culoarea aurie, si lasati deoparte aprox. 20 minute sa se raceasca
  • Crema

  • Intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru crema, in afara gemului de capsuni, cu un mixer electric pana ce compozitia devine cremoasa
  • Montare

  • Taiati blatul de tort in 2 felii pe orizontala
  • Puneti prima jumatate de blat (cea de jos), peste el intindeti si nivelati crema, apoi puneti uniform gemul de capsuni peste crema
  • Urmeaza a doua felie de blat (peste gem) si pe deasupra presarati cu zahar vanilat
Copyright © flavor-picker.ro 2023
  • Politici private