Placinta cu mere
Placinta cu mere, cu un blat fraged si umplutura de mere dulci si aromate cu scortisoara este desertul perfect pentru oricine, la orice ora! Prepararea?!!! Rapida si usoara....
Ingrediente
pentru aluat
- 125 ml ulei fl soarelui
- 125 ml apa carbogazoasa
- 300 g faina alba
- 5 g praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri zahar pudra
- putina sare
- zahar pudra pentru servit
pentru umplutura
- 3-4 mere rosii
- 50 g zahar
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 2 linguri gris de grau
Mod de preparare
- Punem intr-un castron zaharul pudra, uleiul, apa carbogazoasa (la temp. camerei), sarea, zaharul vanilat si amestecam cu o lingura. Adaugam treptat faina combinata cu praful de copt si amestecam. Cand se ingroasa compozitia framantam cu mana. Daca este cazul mai adaugam faina. La final trebuie sa avem un aluat elastic si care nu ramane lipit de vas sau de mana. Lasam sa se odihneasca 15 minute.
- Curatam merele de coaja si le radem. Punem zaharul, scortisoara si amestecam usor.
- Impartim aluatul in doua bucati-una putin mai mare decat cealalta.
- Intindem cu sucitorul partea de aluat mai mare si imbracam vasul de copt-fundul si peretii. Vas rotund cu diametrul de 20-22 cm.
- Presaram grisul si punem merele, apoi nivelam.
- Punem a doua foaie de aluat, presam usor, o lipim de marginea vasului si apoi intepam aluatul din loc in loc cu varful unui cutit.
- Coacem placinta in cuptorul incins la 180 grade C circa 35-40 minute, sau pana ce se rumeneste frumos.
- Lasam placinta sa se raceasca, apoi o taiem si servim pudrata cu zahar.