Vin fiert - Mulled wine
Vinul fiert este in mod normal asociat cu frigul iernii si cu sarbatorile. Vinul fiert cu scortisoara si cuisoare, fierbinte si aromat -(atentie!!!!!!- baut cu moderatie), te relaxeaza si poate fi dusmanul racelilor si virozelor. Popoarele nordice il consuma la masa de Craciun. Retetele lor de vin fiert au adaos de diverse fructe si alte feluri de alcool. Una din aceste retete este cea descrisa mai jos.
Ingrediente
- 1 sticla vin rosu sec-750 ml
- 200 ml rom
- 200 ml whiskey
- 100 gr zahar
- migdale
- cardamon
- 1 baton scortisoara
- bucati de coaja de portocala
- 2 linguri cu stafide
- cuisoare
Mod de preparare
- Amestecam toate ingredientele intr-o oala larga de inox si punem pe foc. Fierbem pe foc mic 5 minute de la primul semn de clocot. Nu fierbem pe foc mare pentru ca se evapora alcoolul si nu vrem asta.
- Lasam oala acoperita cateva minute, apoi strecuram lichidul cu grija in cani si servim cat putem de fierbinte.