Chec cu banane
Checul cu banane este un desert extrem de usor de preparat, ce poate fi facut chiar si de cei neexperimentati in ale gatitului. Bananele sunt fructe destul de dulci, asa ca putem sa ajustam din cantitatea de zahar adaugata cand preparam acest chec.
Ingrediente
- 3 banane bine coapte
- 100 g unt
- 3 oua
- 150 g zahar pudra
- 200 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- zeama de lamaie
- 1/2 lingurita sare
Mod de preparare
- Incingem cuptorul la 180 grade C.
- Topim untul si il lasam sa se racoreasca.
- Zdrobim bananele cu o furculita si le stropim cu zeama de lamaie.
- Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc. Adaugam treptat untul topit si amestecam, apoi inglobam piureul de banane si faina amestecata cu praful de copt.
- Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt, nivelam si bagam in cuptorul incalzit. Coacem timp de 40-45 minute, pana se rumeneste frumos.