Prajitura cu portocale
Aceasta prajitura cu un gust intens de portocale se prepara destul de usor si repede. Este delicioasa savurata alaturi de o cana cu ceai la micul dejun, sau poate fi gustarea dulce dintre mese.
Ingrediente
- 3 oua
- 180 g zahar
- 130 ml ulei vegetal
- 180 ml suc de portocale proaspat
- 250 g faina alba
- 50 g amidon de porumb
- 1 plic praf de copt
- 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu
- 3 linguri cu coaja rasa de portocala
- 1/2 lingurita sare
- zahar pudra
Mod de preparare
- Pornim cuptorul pe 180 grade C.
- Intr-un bol amestecam ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea si amidonul.
- Intr-un castron incapator mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare, apoi adaugam treptat uleiul, sucul de portocale si amestecam cu un tel.
- Adaugam si ingredientele uscate, coaja de portocale si omogenizam compozitia.
- Ungem vasul de copt cu ulei, tapetam cu faina si rasturnam compozitia.
- Bagam in cuptorul incalzit si coacem 30-35 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.
- Servim prajitura pudrata cu zahar.