Coaste de porc la cuptor
Pentru a gati coastele de porc perfect, avem nevoie de un timp mai indelungat, insa pentru un ospat pe cinste merita incercat. Pentru a fi siguri de reusita si coastele sa fie fragede si suculente, trebuie sa le puneti la marinat cum este recomandat si in reteta noastra. In acest fel vom obtine plusul de gust care face diferenta.
Ingrediente
- 1,5 kg-coaste proaspete de porc
pentru marinata
- 4 linguri zahar brun
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1 lingurita cu varf boia dulce
- 1 lingurita rasa usturoi pudra
- 1 lingurita rasa ceapa pudra
- 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
- 50 g sos BBQ
- 1 lingurita sare
- 50 ml vin alb sec
Mod de preparare
- Se face o marinata amestecand foarte bine intr-un bol toate ingredientele.
- Cu aceasta marinata se ung coastele de porc cu ajutorul unei pensule, apoi acestea se aseaza intr-un vas incapator, se acopera si se baga la frigider pentru 6-8 ore.
- Asezam coastele intr-o tava pentru cuptor (scoase din frigider cu jumatate de ora inainte), turnam si sosul in tava, acoperim cu folie de aluminiu si bagam in cuptorul incins la 180 grade C. Lasam 2-3 ore timp in care le intoarcem de 2-3 ori. Ultima jumatate de ora indepartam folia si crestem temperatura la 220 grade C.
- Coastele de porc sunt bine gatite cand sunt frumos rumenite si furculita intra usor in carne.
- Servim coastele calde cu o garnitura la alegere si cu muraturi.