Cotlet de porc invelit in bacon
Cotletul de porc este o carne slaba si pentru a fi siguri de reusita trebuie ajutata cu ceva bacon, cu mirodenii si astfel vom obtine o friptura frageda, suculenta si gustoasa. Nu este deloc complicat, doar impaturim carnea cu bacon, o marinam bine si o coacem intr-o tava acoperita cu folie. Pentru o friptura mai spectaculoasa, avem nevoie de o bucata intreaga de coltlet.
Ingrediente
- 1 bucata cotlet fara os- circa 1,200 kg
- 200 g bacon crud afumat-taiat subtire
- 3-4 catei de usturoi
pentru marinata
- 200 ml vin alb sec
- 1 lingura miere
- 4 linguri ulei de masline
- 1ceapa taiata marunt
- sare
- seminte de mustar
- cimbru
- paprika dulce
Mod de preparare
- Spalam carnea, o curatam de pielite si o stergem cu un prosop de hartie.
- Intr-un bol amestecam ingredientele pentru marinata.
- Asezam bucata de carne intr-un vas incapator, punem marinata peste ea (ar trebui sa fie acoperita bine cu aceasta marinata) si acoperim.
- Punem vasul in frigider si lasam 24 de ore. Din cand in cand intoarcem carnea.
- Scoatem cotletul de la marinat, il imbracam cu fasii de bacon si il asezam in tava pentru cuptor. Adaugam marinata, usturoiul taiat, acoperim cu folie de aluminiu si bagam in cuptorul incins la 170 grade C pentru 2-3 ore.
- Din cand in cand luam cu o lingura sos din tava si punem peste carne. Cand este bine facuta scoatem folia de aluminiu, ungem cu sosul din tava si crestem temperatura la 200 grade C. Mai lasam carnea in cuptor cateva minute pana se rumeneste.