Inghetata cu scortisoara
In general dulciurile sunt indragite si apreciate de noi toti, in special de copii, insa pe primele locuri cu siguranta se afla inghetata, pe care o putem prepara acasa avand avantajul ca putem avea controlul ingredientelor pe care le folosim.
Ingrediente
- 250 ml lapte
- 3 galbenusuri
- 200 gr zahar
- 1 baton de scortisoara
- 400 ml frisca lichida
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare
- Punem laptele la fiert impreuna cu batonul de scortisoara.
- Intr-un vas mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc, apoi amestecam scortisoara macinata.
- Scoatem batonul de scortisoara din lapte, apoi turnam treptat laptele peste galbenusuri, amestecand continuu.
- Turnam compozitia obtinuta inapoi in cratita si lasam sa fiarba pe foc mic circa 8-10 minute, pana ce aceasta se ingroasa. Amestecam tot timpul sa nu se prinda de vas.
- Luam de pe foc, adaugam frisca in compozitie si amestecam. Punem crema obtinuta intr-un vas de plastic si lasam sa se raceasca.
- Cand compozitia a ajuns la temperatura camerei bagam in frigider cel putin o ora.
- Dupa o ora amestecam din nou pana se omogenizeaza si punem compozitia fie intr-un aparat de facut inghetata, fie in congelator, in caserole de plastic cu capac. In acest caz va trebui sa o amestecam din jumatate in jumatate de ora pentru a preveni formarea cristalelor de gheata. Dupa 3-4 ore inghetata poate fi servita.