Scoici Saint Jacques prajite in unt
Scoicile Saint Jaques , ca mai toate molustele, nu au nevoie de un tratament termic deosebit, fiind suficient prepararea simpla care poate pune in evidenta calitatile gustative fara a fi nevoie de condimente puternice.
Ingrediente
- 500 gr carne de scoici Saint Jacques
- 2 linguri unt
- sare
- 4-5 catei usturoi
- piper
- zeama de lamaie
Mod de preparare
- Spalam scoicile si le tamponam cu servete absorbante sa indepartam excesul de apa.
- Incingem untul intr-o tigaie si adaugam cateii de usturoi curatati si taiati felii. Lasam cateva secunde ca untul sa-si ia aroma, apoi scoatem usturoiul.
- Adaugam scoicile asezonate cu sare si piper si rumenim pe ambele parti, cca 2-3 minute pe fiecare parte.
- Cand scoicile s-au rumenit stoarcem peste ele zeama de lamaie dupa gust si mai lasam pe foc cateva secunde.
- Servim scoicile calde stropite cu suc de lamaie alaturi de o garnitura de legume sotate.