Tortilla
Tortilla este indispensabila in bucataria mexicana la realizarea taco-urilor, dar este foarte populara si in cea spaniola. Pentru a face tortilla autentica trebuie utilizata neaparat faina de porumb speciala (masa harina) deoarece aluatul nu se leaga cu faina normala de porumb . Sa nu se sparga, este necesara amestecarea malaiului cu faina de grau deoarece aceasta din urma contine amidonul care da flexibilitate.
Ingrediente
- 250 g malai fin pentru tortilla
- 150 g faina alba de grau
- 200 ml apa
- 2 linguri ulei vegetal
- 1/2 lingurita sare
Mod de preparare
- Se amesteca malaiul, faina si sarea, se adauga uleiul si se amesteca din nou pana se incorporeaza toate ingredientele.
- Se adauga treptat apa si se amesteca intai cu furculita si apoi cu mana.
- Aluatul rezultat se tine la temperatura camerei circa 15-20, apoi se imparte in opt parti, din care se intind opt foi rotunde cu aluatul pus intre doua foi de aluminiu.
- Foile de aluat se coc intr-o tigaie fara grasime cate un minut pe fiecare parte.
- Tortilla se consuma dupa gust, cu diverse sosuri si umpluturi.