Hamburger cu carne de porc
Majoritatea dintre noi apreciaza un hamburger bine facut la grill. Daca incerci sa prepari hamburgeri acasa, gustul va fi incomparabil mai bun ca al hamburgerilor din comert, asta pentru ca tu iti poti doza cantitatile din reteta dupa gustul tau. Cei mai buni burgeri sunt pregatiti din carne proaspat tocata intr-un amestec de 80% carne si 20% grasime. Burgerul a devenit de-a lungul timpului tot mai sofisticat. Daca la inceputurile sale se prepara numai din carne de vita, acum se prepara si cu carne de pasare sau porc, cu ton sau soia. In reteta ce urmeaza hamburgarul este pregatit cu carne de porc.
Ingrediente
- 500 g carne de porc tocata
- sare
- piper proaspat rasnit
- condimente pt carne de porc
- 6 chifle cu susan
- 6 felii branza cheddar
- 2-3 rosii taiate rondele
- 2-3 castraveciori murati feliati
- Salata creata-cateva frunze
- 1 ceapa rosie feliata
- 3 linguri ketchup
Mod de preparare
- Amestecam carnea tocata cu sare, piper si condimente dupa gust si foarmam 6 chiftele pe care le aplatizam.
- Le punem pe grill-ul incins uns in prealabil cu slanina sau cu ulei si se prajesc cam 5-7 minute pe o parte, apoi se intorc pe partea cealalta. Cand sunt gata se scot pe servetele absorbante
- Taiem chiflele in doua si le incalzim intr-o tigaie neunsa, apoi le ungem pe toate cu putin ketchup pe partea taiata.
- Pe jumatatea de jos a chiflei punem salata, apoi chifteaua din carne, felie de branza, ceapa rosie, felii de castravete, felii de rosii si deasupra punem cealalta jumatate de chifla.