Frittata
Frittata este un fel de mancare italian, unde oul este ingredientul de baza. In comparatie cu omleta clasica, unde sunt adaugate diverse ingrediente in cantitati mici si care se prepara in intregime in tigaie, pe ochiul aragazului, o frittata este mult mai satioasa, se gateste la inceput pe ochiul aragazului si este apoi desavarsita in cuptor. Adesea frittata este confundata cu quiche sau tortilla spaniola, insa se prepara dupa o procedura foarte diferita. Aceasta poate fi servita calda sau rece, insotita de salate proaspete, paine, fasole, masline, etc.
Ingrediente
- 5oua
- jumatate piept de pui taiat fasii
- 1 ceapa medie
- 2 maini frunze de spanac
- 1/2 ardei gras galben
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura smantana pentru gatit
- 1 lingurita unt
- sare
- piper
Mod de preparare
- Intr-o tigaie cu ulei incins punem ceapa taiata marunt si calim 5 minute la foc mic.
- Adaugam fasiile de carne peste ceapa in tigaie si lasam la prajit pana se albeste, apoi adaugam ardeiul taiat mic, frunzele de spanac si lasam pe foc cca 10 minute.
- Intre timp batem cele 5 oua cu smantana si condimentam cu sare si piper.
- Intr-un vas termorezistent uns cu putin unt rasturnam compozitia din tigaie si turnam ouale batute peste.
- Coacem in cuptorul deja incins la 180 de grade timp de 30-35 minute, pana se rumeneste usor.