Fursecuri Madeleine
Madeleines sau madlene sunt prajiturele originare din nord-estul Frantei. Cu o forma specifica de scoica au in general un gust pronuntat de lamaie. Aceasta prajiturica poate fi servita la micul dejun drept gustare sau ca desert. Copiii adora aceste prajiturele, pentru forma placuta si gustul deosebit de bun. In plus reteta este foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 130 gr de faina alba
- 130 gr de zahar
- 120 gr de unt
- 3 oua mari
- 1/2 lingurita cu sare
- 1 lamaie bio-coaja
- 5g praf de copt
- esenta de vanilie
Mod de preparare
- Topim untul si lasam sa se raceasca.
- Intr-un bol spargem ouale si le mixam impreuna cu zaharul, pana cresc in volum, apoi adaugam vanilia si coaja de lamaie.
- Cernem faina amestecata cu praful de copt si sarea (astfel se incorporeaza uniform si nu raman cocoloase), apoi o incorporam incet in amestecul de oua, in cateva transe, folosind o lingura de lemn sau o spatula. Amestecam usor de sus in jos, astfel prajiturelele noastre vor iesi pufoase.
- Bagam compozitia in frigider minim o ora, pana se intareste, apoi punem aluatul in formele speciale pentru madlene, unse si tapetate cu faina.
- Coacem madeleinele intre 10-15 minute in cuptorul incins la 190 grade.