Chiftele spaniole
Bucataria spaniola este plina de contraste: simpla, dar si surprinzatoare, traditionala, dar si exotica. Retetele lor difera foarte mult in functie de regiunea de unde provin, insa, in marea lor majoritate, au ca ingrediente comune uleiul de masline sau usturoiul. Reteta de chiftele spaniole se prepara simplu si usor. Spaniolii mananca aceste chiftele fie simple, fie cu un sos la alegere (de rosii daca sunt calde, sau sos cu maioneza si usturoi daca s-au mai racorit).
Ingrediente
- 600 g carne tocata de porc
- 1 ceapa mare tocata marunt
- 3-4 catei de usturoi pisati
- 2 lingura cu patrunjel tocat mic
- 4 linguri pesmet
- 2 oua
- 1 ardei iute tocat
- sare
- piper
- faina pentru tavalit chiftelele
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
- Amestecati foarte bine ingredientele pentru chiftele. Lasati pasta obtinuta sa se odihneasca circa jumatate de ora, cat sa se omogenizeze aromele.
- Cu mainile umede, formati chiftele lunguiete de circa 60 g si puneti-le pe o farfurie.
- Tavaliti chiftelele prin faina si prajiti-le in mult ulei incins, la foc potrivit pe toate partile pana se rumenesc frumos.