Piept de pui la gratar
Pieptul de pui este unul dintre cele mai comune si cele mai simplu de pregatit tipuri de carne pe care le putem gati la gratar. Cu toate acestea, daca nu tinem cont de cateva reguli, pieptul de pui se poate transforma dintr-o friptura frageda si suculenta intr-una uscata si fada. Reteta trecuta mai jos mentioneaza aceste aspecte de care ar trebui sa se tina cont.
Ingrediente
- 1 piept de pui dezosat
- 2 lingurite de paprika dulce
- 2 catei de usturoi
- 2 foi de dafin
- 1/2 pahar de vin alb
- 1 lingurita de sare grunjoasa
- 3 linguri ulei
Mod de preparare
- Se curata pieptul de pui si se pune intr-un castron.
- Se strivesc foile de dafin si se amesteca intr-un castron cu paprika, sarea grunjoasa, usturoiul zdrobit, uleiul si vinul alb.
- Se toarna marinata obtinuta peste carne, se amesteca si se lasa in frigider o ora.
- Pe gratarul incins se aseaza pieptul de pui (scuturat de marinata) si se frige pe amandoua partile.
- Se serveste preparatul cald (este bun si rece) cu o salata sau cu garnitura dorita.