Tagliatelle cu piept de pui si parmezan
Intotdeauna pastele, sub orice forma ar fi gatite, sunt apreciate de noi toti atat pentru gustul lor, cat si penntru usurinta de a le prepara. Cand suntem in pana de idei aceasta reteta poate sa ne scoata din incurcatura prin simplitatea ei.
Ingrediente
- 300 g paste-tagliatelle
- 200 ml smantana lichida pentru gatit
- 2 linguri cu smantana grasa
- 200 g piept de pui
- 80 g parmezan ras
- 3 linguri ulei
- 1 lingura unt
- 2 catei usturoi
- 3 ciuperci champignon feliate
- sare
- piper alb
Mod de preparare
- Fierbem pastele in apa cu sare conform indicatiilor trecute pe ambalaj.
- Calim ciupercile la foc mare in putin ulei pana ce scade zeama.
- Intr-o tigaie punem untul si ulei la incins, adaugam pieptul de pui taiat fasii, amestecam usor si lasam sa se caleasca pana ce carnea se va albi, apoi adaugam putin piper, putina sare, usturoiul taiat marunt si mai lasam la calit pentru aproximativ doua minute.
- Adaugam ciupercile sotate, smantana grasa, smantana lichida si lasam sa fiarba 5-6 minute asfel incat puiul sa fie gatit, dupa care adaugam cam trei sferturi parmesan ras si amestecam pana ce parmezanul se topeste.
- Punem pastele scurse de apa in tigaie peste sosul cald si amestecam.
- Servim pastele calde cu parmezan ras presarat.