Chec cu zucchini
Prajitura cu zucchini sau prajitura cu dovlecei este o prajitura pe care trebuie sa o incercati, in ciuda faptului ca ingredientul principal sunt dovleceii. Acest ingredient (zucchini) poate neasteptat pentru unii intr-o prajitura, ofera acestui chec un gust deosebit, o textura densa, care il pastreaza proaspat timp indelungat. Reteta checului cu zucchini provine din America, este simplu de facut, cu ingrediente care nu lipsesc din camara.
Ingrediente
- 2 zucchini medii dati pe razatoare
- 350 g faina alba
- 250 g zahar
- 100 ml ulei
- 4 albusuri
- 2 galbenusuri
- 1 lingura cu rom
- 1 lingurita cu esenta de vanilie
- 1/2 lingurita cu sare
- 1 mana cu stafide
- 1 plic praf de copt-10 g
Mod de preparare
- Incinge cuptorul la 180 grade C.
- Insiropeaza stafidele in putina apa fiarta amestecata cu rom.
- Pune albusurile, galbenusurile si zaharul intr-un bol si bate-le pana se albesc. Adauga uleiul si bate in continuare, pana formeaza o emulsie.
- Adauga zucchini rasi peste acest amestec, stafidele si esenta de vanilie. Amesteca faina cu sarea si cu praful de copt in alt bol si adauga peste zucchini.
- Unge doua tavi cu ulei si tapeteaza-le cu faina sau hartie de copt. Amestecul pentru chec nu se dubleaza la copt la fel ca la checul traditional, astfel incat poti turna mai mult in fiecare tava.
- Lasa checul la copt cam o ora, incearca-l cu o scobitoare (sa iasa curata si un pic umeda). Lasa-l la racit inainte de servire.