Piept de pui cu sos dulce-acrisor
Atunci cand aveti pofta de ceva asiatic, incercati aceasta reteta cu piept de pui. Combinatia dulce-acrisor in acest caz este foarte potrivita si rezultatul este poate mai mult decat ne asteptam. Fiecare metoda de gatire a carnii de pui - la gratar, fiarta, prajita sau la cuptor - are propriile avantaje si dezavantaje. Daca sunteti interesati de numarul caloriilor pe care le consumati, trebuie sa stiti ca partea cea mai putin calorica a puiului este pieptul.
Ingrediente
- 1 piept de pui
- 2 morcovi
- 2 ardei grasi
- 2-3 linguri cu zahar
- 3 linguri pasta de tomate
- 2-3 linguri cu otet de orez
- 3-4 linguri sos de soia
- piper alb rasnit
- sare
- 1 lingura amidon
- 2-3 linguri ulei vegetal
- 1/2 ceasca cu apa
Mod de preparare
- Se taie pieptul de pui in cubulete, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa deoparte.
- Se curata legumele si se taie. Morcovul in fasii lungi si subtiri, iar ardeii grasi se taie cubulete.
- Sosul dulce-acrisor se prepara din zahar, pasta de tomate, otet, amidon, sos de soia, un praf de sare si piper proaspat macinat. Toate acestea se adauga intr-un bol si se amesteca foarte bine cu apa.
- Intr-o tigaie Wok se adauga ulei si se lasa la incins pe foc mare. Apoi se adauga legumele, agitand continuu Wok-ul. Astfel legumele se vor praji uniform deasupra focului puternic. In aproximativ 5-7 minute, legumele vor fi calite frumos, dar isi vor conserva aroma si culoarea. Se scot intr-un vas si se lasa deoparte.
- In sosul ramas in tigaia Wok de la legume, se adauga carnea de pui taiata cubulete. Se va praji tot la foc iute, agitand tigaia.
- Cand bucatile de pui sunt facute se adauga inapoi legumele deja calite. Acum se adauga si sosul dulce-acrisor, in functie de gust.
- Se continua amestecarea legumelor, a carnii si a sosului agitand Wok-ul continuu pana ce intreaga compozitie se omogenizeaza.
- Se serveste cald cu garnitura de orez