Macaroane cu branza
Reteta prezentata mai jos poate fi o modalitate simpla si gustoasa de a transforma macaroanele simple intr-o gustare ideala pentru copii dar si pentru adulti. Macaroanele sunt nelipsite in bucataria mediteraneana, care este considerata una dintre cele mai sanatoase din lume. Macaroanele sunt satioase, sunt bogate in carbohidrati, sunt anti-colesterol si au efect protector pentru mucoasa colonului.
Ingrediente
- 400 g macaroane
- 500 g branza dulce proaspata
- 200 ml lapte gras
- 5 linguri cu zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 2 oua
- sare
- unt
Mod de preparare
- Se porneste cuptorul pe 180 grade C.
- Macaroanele se pun la fiert in apa cu sare si se fierb doar jumatate din timpul indicat pe pachet, apoi se scurg de apa.
- Branza dulce se farama cu furculita si se amesteca cu o jumatate lingurita de sare, ouale batute impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si laptele.
- Se combina apoi amestecul de branza cu pastele fierte si se toarna intr-o tava unsa cu unt. Se baga in cuptorul incins, 40-45 de minute, pana se rumeneste frumos.