Sorbet de fructe
Inghetata este desertul de vara cautat si adorat de toti copiii, dar daca vrei sa devina parte dintr-o dieta sanatoasa si hranitoare pentru cei mici, cel mai recomandat este sa o prepari in casa. Reteta descrisa mai jos este un sorbet de fructe ce se prepara simplu si usor.
Ingrediente
- 400 g capsuni
- 1 portocala-zeama
- 3 linguri de zahar
Mod de preparare
- Striviti capsunile in blender impreuna cu sucul de la portocala, pana obtineti o pasta fina.
- Puneti la fiert impreuna cu zaharul la foc mediu pana ce acesta se topeste si da in cateva clocote. Lasati apoi la racit.
- In formele de inghetata turnati sosul de capsuni, dati la congelator pentru 30 de minute, pana incepe sa se inchege si apoi infigeti betisoarele.
- Lasati din nou la congelator pentru minim 2 ore pana ingheata sosul.
- Nota; Ca sa scoateti "inghetata" din forme, bagati-le sub jet de apa fierbinte pentru 30 secunde.