Conopida la cuptor
Conopida la cuptor necesita putine ingrediente, care o transforma intr-un deliciu culinar pe cat de gustos, pe atat de sanatos. Conopida are in compozitia sa cele mai importante minerale pentru revigorarea organismului. Acest preparat se poate consuma si in post sau de catre persoanele care urmeaza o dieta vegetariana.
Ingrediente
- 1 conopida de aproximativ 1 kg
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 lingura otet balsamic
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- piper alb macinat
- 2 lingurite boia picanta
- 1 lingurita usturoi pudra
Mod de preparare
- Incalzim cuptorul la 200 grade C.
- Spalam conopida, o desfacem in buchetele si o scuturam de apa.
- Tapetam o tava cu hartie de copt.
- Intr-un castron mai mare amestecam uleiul de masline, otetul balsamic, oregano, sare, piper, pudra de usturoi si boia.
- Punem buchetele de conopida si rotim vasul astfel incat conopida sa se unga uniform cu amestecul de condimente.
- Asezam buchetele in tava tapetata cu hartie de copt si bagam in cuptorul incalzit pentru 40-45 minute, sau pana ce se rumeneste.
- Servim preparatul cald cu un sos de iaurt cu usturoi.