Pulpe de pui cu sos dulce-picant
Diversitatea este un element definitoriu in bucataria chinezeasca. Pentru iubitorii de mancare chinezeasca, aceasta reteta poate multumi chiar si pe cei mai pretentiosi in privinta gatitului.
Ingrediente
- 500 g pulpe dezosate de pui
- 1 lingura de miere
- 3 linguri de sos de soia
- 2 linguri sos dulce-picant
- 2 linguri otet
- 1/2 lingurita de ghimbir ras
- 2 lingurite amidon
- 3 linguri ulei vegetal
- piper rasnit
- sare
Mod de preparare
- Pentru sos amestecati intr-un vas mierea, sosul de soia, sosul picant, amidonul, otetul, ghimbirul si putina apa.
- Pulpele de pui se freaca cu sare si piper si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins.
- Cand carnea de pui este usor rumenita adaugati sosul in tigaie si mai lasati pe foc 5-6 minute, pana ce sosul se ingroasa.
- Serviti preparatul cald langa o garnitura de orez fiert.