Burgeri vegetali cu naut
Burgerii cu naut si ricotta sunt ideali pentru vegetarieni, nautul inlocuind cu succes orice fel de carne, acest preparat asigurand o gustare delicioasa. Nu as putea sa ii numesc falafel pentru ca au ricotta si ou printre ingrediente, dar va asigur ca acesti burgari cu naut sunt cel putin la fel de buni ca falafel, renumitele chiftelute de naut ale Orientului Mijlociu.
Ingrediente
- 240 g naut fiert (din conserva)
- 200 g branza ricotta
- 2-3 linguri pesmet
- 1 ou mediu
- 2 catei usturoi
- 2-3 linguri patrunjel tocat
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita rasa coriandru macinat
- 1 ceapa medie
- 1/2 lingurita rasa chimion macinat
- pesmet pentru tavalit
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare
- Spalam nautul sub un jet de apa rece si apoi il lasam la scurs.
- Punem boabele de naut in robot, adaugam ricotta, usturoiul si ceapa date prin razatoarea cu gauri mici, patrunjelul, chimionul si coriandrul, sare si piper macinat dupa gust.
- Mixam pana obtinem o compozitie omogena, dar nu foarte fina, apoi o mutam intr-un castron. Adaugam 2-3 linguri de pesmet, oul si amestecam.
- Cu mainile usor umede, formam burgarii de naut, ii aplatizam si apoi ii tavalim prin pesmet. Ii punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
- Stropim cu putin ulei de masline si coacem burgarii in cuptorul preincalzit la 200 grade C, pentru 30 de minute, cate 15 minute pe fiecare parte.