Hamburger cu carne de vita
Pentru a face un burger bun, trebuie sa tii cont de doua ingrediente importante: chifla si amestecul de carne. Daca vrei sa te rasfeti, atunci iti recomand sa incepi cu o bucata de antricot marmorat (adica "impanat" cu grasime). Raportul grasime-carne ar trebui sa fie balansat, procentul de grasime nu ar trebui sa depaseasca 30% din cantitatea de carne. Daca nu are suficienta grasime se poate adauga unt gras. Daca doresti sa iti toci singur carnea, iti sugerez sa o toci la cutit de mana, este mult mai gustoasa.
Ingrediente
- 500 g carne tocata de vita
- varza rosie taiata fin
- 1 lingurita otet alb de vin
- 3 rosii
- 6 chifle pentru hamburger cu seminte
- 6 felii de cascaval
- salata verde
- 3-4 castraveti murati
- mustar
- ketchup dulce
- piper macinat proaspat
- Sare
Mod de preparare
- Carnea tocata se amesteca cu o ligura de ketchup, una de mustar, o jumatate de lingurita de sare si piper.
- Se formeaza 6 chiftele, care se baga in frigider minim o ora.
- Rosiile si castravetii se taie rondele. Chiflele se taie in doua pe orizontala.
- Se pune la incins o tigaie de teflon sau un grill electric si se pun chiftelele.
- Fiecare se lasa 2-3 minute pe o parte, pana ce se rumenesc, se intorc pe cealalta parte si se ung cu mustar.
- Se lasa din nou la prajit inca 2 minute si pe aceasta parte, dupa care se intorc din nou si se dau cu mustar si pe cealalta parte.
- Se mai lasa cca 1 minut si se scot chiftelele pe farfurie. Cat sunt fierbinti se pune pe fiecare o felie de cascaval.
- Se incalzesc putin jumatatile de chifle (in cuptor sau in tigaie), dupa care se scot si se monteaza sendwich-urile.
- Pe jumatatea de jos a chiflei se pune ketchup, apoi o chiftea cu cascaval, varza rosie, castravetii murati, salata verde, feliile de rosii si deasupra se pune capacul chiflei, uns in prealabil cu putin ketchup pe interior.
- Burgarii se servesc calzi cu o portie de cartofi prajiti, daca se doreste.