Lasagna cu spanac
Desi se cunoaste ca lasagna a fost preparata pentru prima data de italieni, o contributie majora au adus si grecii la realizarea acestei delicatese. Lasagna cu spanac se preteaza foarte bine in meniul vegetarienilor.
Ingrediente
- foi de lasagna
- 800 g frunze de spanac
- 2 oua
- 2 linguri smantana
- 1 lingura oregano uscat
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa taiata marunt
- 3 catei usturoi taiat marunt
- un virf de cutit de nucsoara
- sare
- piper
- 250 ml sos de rosii mai gros
- 250 g mozzarella rasa
Mod de preparare
- Ceapa si usturoiul se pun la calit in ulei incins cateva minute, apoi se adauga spanacul taiat marunt, sare si putina apa si se lasa pe foc pana scade zeama.
- Cand compozitia s-a racorit putin se adauga nucsoara, piper proaspat macinat si se amesteca cu ouale batute cu smantana si 100 g mozzarella.
- Sosul de rosii se amesteca cu oregano.
- Intr-un vas dreptunghiular termorezistent se toarna un strat de sos de rosii, se pune o foaie de lasagna, se unge cu putin sos de rosii si se pune un strat de amestec cu spanac.
- Urmeaza o alta foaie de lasagna, sos de rosii, spanac, si tot asa vreo 5 straturi si inchidem cu foi de lasagna peste care punem sos de rosii. Se baga la cuptor la 190 grade C timp de 25 minute acoperit cu folie, apoi se trage din cuptor, se indeparteaza folia, se presara 150 mozzarella rasa pe toata suprafata si se lasa in cuptor pana se rumeneste deasupra (10-12 minute).
- Se serveste calda.