Pancakes cu gem din fructe de padure
Pancakes sunt o alternativa delicioasa la reteta clasica de clatite. Se prepara usor si pot fi servite in diverse combinatii. Spre deosebire de clatitele traditionale, care sunt subtiri, pancakes sunt mai groase, au o consistenta pufoasa si o suprafata aurie uniforma.
Ingrediente
- 3 oua mari
- 120 g faina alba
- 1 lingurita cu varf cu praf de copt
- 2 linguri zahar
- 150 ml lapte
- un praf de sare
- gem de fructe de padure
Mod de preparare
- Galbenusurile se separa de albusuri si se pun intr-un castron impreuna cu zaharul.
- Se mixeaza bine de tot pana se albeste compozitia, apoi se adauga laptele treptat si se alterneaza cu faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca totul foarte bine.
- Separat se mixeaza bine albusurile impreuna cu praful de sare. Se amesteca usor cu compozitia de galbenusuri.
- Se incinge o tigaie mica de teflon, se unge cu putin ulei si se pune cam un sfert de polonic in centrul tigaii. Compozitia e mai spumoasa, nu se pune foarte mult pentru ca oricum se intinde.
- Se lasa pana ce aluatul face basici la suprafata, apoi se intoarce pe cealalta parte.
- Procedam asa pana terminam aluatul. Ungem tigaia dupa fiecare clatita.
- Se scot pe farfurii si se servesc cu gem din fructe de padure sau alte toppinguri, dupa preferinta.