Frigarui din piept de pui
Frigaruile de pui sunt preferate indeosebi de cei mici. Frigaruile in combinatie cu o salata de sezon, sunt foarte bune si pentru cei care tin regim de slabire.
Ingrediente
- 600 g piept de pui
- 150 ml lapte
- 2-3 ceapa rosie
- 2 zuchini subtiri
- 2 ardei gras-rosu
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita boia dulce
- sare
- piper negru
- pudra de usturoi
- bete pentru frigarui
Mod de preparare
- Taiem pieptul de pui in bucati potrivite pe care le punem intr-un vas. Le acoperim cu lapte si le bagam in frigider pentru 1 ora, apoi le scurgem si le trecem intr-un alt vas.
- Zuchini il taiem rondele, curatam ceapa si o desfacem foite si taiem ardeiul bucati potrivite cu marimea bucatilor de carne.
- In vasul cu carne adaugam legumele taiate, le condimentam cu pudra de usturoi, boia dulce, sare si piper si le amestecam bine. Acoperim vasul si il bagam in frigider pentru inca 1 ora.
- Punem betele la inmuiat in apa rece pentru 30 de minute. In acest fel le protejam de caldura puternica.
- Formam frigaruile alternand bucatile de pui cu cele de legume, apoi le ungem cu putin ulei de masline.
- Gatim frigaruiele pe gratarul incins cate 3-4 minute pe fiecare parte, sau pana cand carnea este bine patrunsa.