File de somon la cuptor
Somonul cu carnea sa portocalie, frageda si aroma specifica este un ingredient tot mai apreciat in diete si pentru mese speciale, dar si datorita faptului ca reprezinta una dintre cele mai bune surse de acizi grasi esentiali-omega 3 si fier.
Ingrediente
- 300 g file somon,
- 1 lingura ulei masline,
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 lingura miere
- 1 lingurita susan
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare
- Porniti cuptorul pe 220 grade C.
- Asezonati bucatile de somon (spalate si sterse) cu amestecul din miere, sare, piper proaspat macinat, zeama de lamaie, susan si apasati usor sa se fixeze ingredientele.
- Intr-o tava unsa cu ulei asezati bucatile de peste si bagati in cuptor pentru 20-25 minute. Verificati cu furculita daca pestele s-a gatit. Trebuie sa fie rumenit frumos.
- Serviti preparatul cald cu o garnitura de orez.