Snitel vienez
Un snitel autentic trebuie sa fie fraged la interior, crocant la exterior si deosebit de gustos si nu in ultimul rand preparat din carne de vitel, chiar daca in prezent snitelul se prepara si din alte carnuri.
Ingrediente
- 600 g pulpa de vitel
- 80 g unt
- 150 g pesmet
- 100 g faina
- 2 oua
- ulei pentru prajit
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare
- Taiati carnea in felii de circa 5-6mm, presarati cu sare si piper, apoi puneti feliile intre doua folii de plastic si bateti usor cu ciocanul de snitele.
- Cerneti faina pe o farfurie intinsa si treceti feliile de carne prin aceasta. Dati-le apoi prin ouale batute bine si scuturati usor.
- Treceti-le prin pesmet si presati-le bine pentru ca acesta sa se lipeasca de carne.
- Incingeti uleiul intr-o tigaie mare si puneti snitelele la prajit, la foc potrivit spre mare.
- Dupa ce s-au rumenit bine pe o parte, adaugati untul si intoarceti-le pe partea cealalta.
- Cand sunt rumenite bine pe ambele parti, scoateti-le pe servetele absorbante si lasati sa se scurga de grasime.
- Serviti snitelul cald cu garnitura preferata.