Supa-crema de morcovi si dovleac
Supa-crema de morcovi si dovleac este ideala in zilele mohorate de toamna. Este satioasa, hranitoare si plina de vitamine si nutrienti esentiali organismului. In plus este foarte aromata si usor de preparat.
Ingrediente
- 1 dovleac mic (dovleac placintar)
- 2-3 morcovi mari
- 2 fire de cimbru, proaspete
- 4 fire de salvie, proaspete
- 1 ceapa galbena mare
- 1 tija de telina
- 1/4 lingurita piper cayenne
- 1/4 lingurita scortisoara
- smantana pentru gatit (dupa gust)
- sare
- piper
Mod de preparare
- Curata dovleacul de coaja si indeparteaza semintele, apoi taie-l cuburi.
- Taie cuburi morcovul si ceapa marunt
- Leaga crengutele de salvie si cimbru, pentru a forma un buchetel.
- Intr-o oala incapatoare, adauga piperul cayenne, scortisoara, cinci cani de apa, sare si piper. Amesteca bine, apoi adauga dovleacul, buchetelul de ierburi aromatice, ceapa, morcovii si telina.
- Amesteca bine si lasa totul sa fiarba pana cand toate legumele sunt bine patrunse.
- Pune supa in blender (fara buchetul de ierburi) si mixeaza bine.
- Adauga supa inapoi in oala si incorporeaza smantana. Lasa supa sa dea intr-un clocot si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.