Inghetata de fistic
Inghetata este un desert perfect in special in perioada calduroasa cand putem avea avantajul de a ne racori si in acelasi timp de a beneficia de aroma deosebita.
Ingrediente
- 1 ceasca cu fistic nesarat fara coaja
- 2/3 ceasca de miere
- 3 ceasti de lapte de migdale
- 4 galbenusuri de ou
- 1/2 lingurita extract de migdale
- un praf de sare
Mod de preparare
- Incalziti cuptorul la 180 de grade. Puneti fisticul intr-o tava si bagati-l la cuptor 7-8 minute pana devine usor auriu. Lasati-l sa se raceasca la temperatura camerei.
- Macinati jumatate din fistic si pastrati restul deoparte.
- Puneti laptele, mierea si fisticul macinat intr-un vas, pe foc mediu; amestecati ocazional si lasati compozitia pe foc 3-4 minute, pana cand mierea se dizolva. Lasati sa se raceasca 10 minute.
- Amestecati galbenusurile cu un praf de sare si turnati-le peste crema de fistic.
- Dati din nou pe foc mic si amestecati continuu cu o lingura de lemn pana ce crema se ingroasa, 8-10 minute. Atentie!, crema nu trebuie sa fiarba.
- Cand compozitia a ajuns la temperatura camerei, transferati intr-un bol si lasati in frigider cel putin o ora. Dupa o ora scoateti si amestecati din nou pana se omogenizeaza si puneti crema intr-un aparat de facut inghetata, sau in caserole de plastic cu capac pe care le puneti in congelator. Lasati la congelator circa 4 ore, timp in care va trebui sa o amestecati la intervale de jumatate de ora pentru a preveni formarea cristalelor de gheata.
- Serviti inghetata in cupe, presarata cu fistic prajit.