Inghetata de lamaie
O inghetata clasica de casa poate fi un minunat desert racoritor intr-o zi caniculara de vara. Inghetata de lamaie este dulce-acrisoara si extrem de aromata. Reteta este una usoara care necesita cativa pasi de urmat pentru a obtine cea mai buna inghetata.
Ingrediente
- 400 ml lapte
- 300 ml frisca lichida
- 4 galbenusuri de ou
- 1 lamaie mare bio-zeama si coaja
- 200 g zahar
- putina sare
Mod de preparare
- Laptele cu putina sare se pune pe foc si se lasa pana ajunge la punctul de fierbere.
- Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste, apoi se aduga treptat laptele caldut si se omogenizeaza.
- Se pune totul pe foc si se lasa pana se ingroasa putin. Amestecam des.
- Se ia de pe foc, se adauga zeama si coaja de lamaie si se lasa la racit.
- Cand compozitia a ajuns la temperatura camerei, se amesteca foarte bine cu frisca batuta, apoi se transfera intr-un bol si se refrigereaza cel putin o ora.
- Dupa o ora se scoate si se amesteca din nou pana se omogenizeaza si se pune fie intr-un aparat de facut inghetata, fie in congelator, in caserole de plastic cu capac. In acest caz va trebui sa o amestecati din jumatate in jumatate de ora pentru a preveni formarea cristalelor de gheata.
- Dupa 3-4 ore de congelare inghetata poate fi servita. Facuta cu aparatul de inghetata va dura 40-45 de minute.