Spaghete cu sos de rosii
Spaghetele sunt pe gustul multora. Ele au nevoie de un sos care sa le sublinieze gustul, asa ca iti prezentam reteta de spaghete cu sos de rosii, cu un gust dulce acrisor, deloc complicata.
Ingrediente
- 500 g spaghete
- 80 g pasta tomate
- 2 cepe tocate marunt
- 2 linguri ulei de masline
- 2 catei usturoi
- 1 lingura de unt
- 1 lingura zahar
- 1 varf de cutit boia iute
- 1 lingura branza cremoasa de capra
- 1 mana busuioc proaspat
- 1 lingurita busuioc uscat
- piper negru macinat
- sare
Mod de preparare
- Puneti pe foc o cratita cu fund gros cu doua linguri de ulei de masline si o lingura de unt.
- Puneti ceapa tocata marunt la calit. Amestecati din cand in cand.
- Cand ceapa incepe sa se caramelizeze usor, puneti usturoiul zdrobit si lasati cateva secunde, apoi turnati pasta de tomate diluata cu o ceasca de apa si putina sare.
- Adaugati apoi cateva boabe de piper negru proaspat rasnit, o lingurita de zahar, boia de ardei iute (daca va place iute, desigur), busuiocul uscat si o lingura de branza cremoasa de capra.
- Lasati sosul sa fiarba pe foc mic circa 10 minute. Daca este necesar mai turnati putina apa calda.
- Puneti pastele la fiert conform instructiunile de pe ambalaj.
- Cand pastele au fiert lasati la scurs intr-o strecuratoare, apoi le transferati intr-un bol incapator si le amestecati usor cu sosul de tomate.
- Serviti pastele cat sunt calde cu busuioc verde.