Ciuperci umplute cu branza si bacon la cuptor
Doriti sa pregatiti ceva pentru cina si ati intrat in pana de idei?!!!! O varianta excelenta ar fi ciupercile umplute cu branza si bacon. Pot fi un preparat foarte apreciat de cei pentru care le pregatiti. Sunt gustoase, hranitoare si in plus, avem nevoie de putin timp pentru a le prepara.
Ingrediente
- 14 ciuperci proaspete mai mari
- 150 g branza telemea
- 100 g bacon taiat mic
- 100 g cascaval taiat cuburi
- 3 linguri parmezan ras
- 1 lingura unt
- 1 lingura smantana
- marar verde tocat
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare
- Spalam ciupercile, indepartam cozile, apoi le asezam pe un prosop curat cu gura in jos sa se scurga de apa.
- Cozile le tocam marunt (jumatate din ele).
- Branza telemea o facem bucatele intr-un castron cu o furculita, peste care adaugam cozile tocate, baconul, smantana, parmezanul ras, mararul, condimentam cu sare si piper si omogenizam compozitia.
- Ungem cu unt o tava, asezam ciupercile pe care le umplem generos cu compozitie de branza.
- Bagam tava in cuptorul incins si lasam 25 minute la 220 grade C.
- Dupa cele 25 minute scoatem tava din cuptor, asezam un cub de cascaval peste fiecare ciupercuta si bagam iar in cuptor. Lasam pana ce cascavalul se rumeneste.
- Servim ciupercile umplute calde.