Chiftele din zucchini si cuscus
Reteta de chiftele din zucchini si cuscus este asemanatoare cu multe alte retete de chiftele din diverse legume. Zucchini este o leguma sanatoasa cu continut de fibre, vitamine si minerale care ar trebui sa-si gaseasca loc in meniul fiecaruia. Poate da savoare multor preparate; supe, ciorbe, salate, chiftele, poate fi gratinat sau gatit pe gratar. Reteta de mai jos de chiftele din zucchini si cuscus este una simpla si usoara. La final avem minunatele chiftele aurii si aromate pe care le putem savura simple sau cu sosul preferat, sau pe post de garnitura langa un gratar de carne.
Ingrediente
- 1 zucchini mare
- 1 ceasca de cuscus fiert
- 1 ou mare
- 1/2 ceasca parmezan ras
- 3 catei de usturoi zdrobiti
- 3 linguri patrunjel verde tocat
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- sare
- 1 ceasca cu pesmet
Mod de preparare
- Pornim cuptorul pe 200 grade C
- Curatam zucchini de coaja, apoi il radem, il asezam intr-o strecuratoare, presaram putina sare si amestecam. Lasam cateva minute dupa care il stoarcem in mana si il trecem intr-un castron.
- Adaugam restul de ingrediente (fara pesmet) si amestecam bine.
- Modelam chiftele cu mana, le trecem prin pesmet si le asezam intr-o tava pe hartie de copt.
- Coacem chiftelele 30-40 minute pana se rumenesc.
- Servim chiftelele ca atare, cu un sos preferat sau pe post de garnitura.
- Nota; Pot fi si prajite in ulei, dar devin mai grase.