logo
  • Acasa
  • Selector-Retete
  • Contact

Cotlet de porc la gratar

Cotlet de porc la gratar

Cum ii sta cel mai bine porcului? Oricine stie raspunsul corect: la gratar. Daca am stabilit de comun acord ca gratarul si carnea de porc formeaza un duo indestructibil, trebuie doar sa venim si noi in ajutor cu un sos de marinare.

Ingrediente

  • 6 cotlete de porc
  • 1 ceasca sos de soia
  • 1/2 ceasca de zahar
  • 2 linguri ulei de susan
  • 3 linguri de usturoi tocat marunt
  • 3 linguri de ghimbir tocat marunt
  • 1 mango taiat marunt
  • 2 linguri sos de chili
  • 1/4 ceasca suc de lamaie
  • 1/4 ceasca suc de lime

Mod de preparare

  • Intr-un blender se pun toate ingredientele pentru marinata in afara de cotlete, si se amesteca bine
  • Intr-un vas mare se pun cotletele si se acopera cu 3/4 din sosul de marinata
  • Apoi se pune vasul la frigider timp de 6 ore sau mai mult
  • Se pregateste gratarul la foc mediu, se pun cotletele cand este incins, se ung periodic cu sosul de marinata ramas. Se frig pe amandoua partile pana capata o culoare brun aurie
  • Optuional: Se presara peste cotlete patrunjel tocat sau rozmarin
Copyright © flavor-picker.ro 2023
  • Politici private