Cotlet de porc la gratar
Cum ii sta cel mai bine porcului? Oricine stie raspunsul corect: la gratar. Daca am stabilit de comun acord ca gratarul si carnea de porc formeaza un duo indestructibil, trebuie doar sa venim si noi in ajutor cu un sos de marinare.
Ingrediente
- 6 cotlete de porc
- 1 ceasca sos de soia
- 1/2 ceasca de zahar
- 2 linguri ulei de susan
- 3 linguri de usturoi tocat marunt
- 3 linguri de ghimbir tocat marunt
- 1 mango taiat marunt
- 2 linguri sos de chili
- 1/4 ceasca suc de lamaie
- 1/4 ceasca suc de lime
Mod de preparare
- Intr-un blender se pun toate ingredientele pentru marinata in afara de cotlete, si se amesteca bine
- Intr-un vas mare se pun cotletele si se acopera cu 3/4 din sosul de marinata
- Apoi se pune vasul la frigider timp de 6 ore sau mai mult
- Se pregateste gratarul la foc mediu, se pun cotletele cand este incins, se ung periodic cu sosul de marinata ramas. Se frig pe amandoua partile pana capata o culoare brun aurie
- Optuional: Se presara peste cotlete patrunjel tocat sau rozmarin