Sorbet de pepene galben
Sorbetul de pepene galben este un preparat dulce, racoros si aromat potrivit pentru a fi servit in zile toride de vara. Este un substitut de succes al inghetatei fiind mai light, iar pentru prepararea lui avem nevoie de putin timp (exceptind timpul de congelare) si cateva ingrediente.
Ingrediente
- 500 g pepene galben-pulpa
- 80 g zahar pudra
- 3 albusuri
- un strop de sare
- 1 lingura zeama de lamaie
Mod de preparare
- Transformam pulpa de pepene galben in piure ajutandu-ne de un blender.
- Albusurile le mixam impreuna cu zaharul, sarea si zeama de lamaie pana capata aspect de bezea.
- Amestecam piureul cu bezeaua foarte bine.
- Punem compozitia intr-un vas, acoperim si il bagam la congelator pentru 3-4 ore. La intervale de jumatate de ora scoatem vasul din congelator si amestecam pentru a evita formarea de ace de gheata.