Tarator - supa de castraveti
Tarator, o supa originara din zona balcanica, preparata in general cu iaurt, castraveti, ulei de masline si ierburi aromate specifice zonei. Supa tarator se prepara rapid si se serveste rece.
Ingrediente
- 400 gr iaurt gras
- apa plata/lapte
- 2-3 castraveti proaspeti
- 2 linguri miez de nuca maruntit
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei masline
- 2 linguri cu marar verde tocat
- Patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare
- Punem iaurtul intr-un vas si adaugam castravetii spalati si taiati cat mai marunt, nuca macinata mai mare, uleiul de masline, mararul tocat, usturoiul zdrobit, sare si piper dupa gust. Amestecam si diluam cu apa plata/lapte cum ne place de gros, acoperim si apoi punem la frigider
- Servim supa rece, cu miez de nuca presarat si cu patrunjel verde