Tocanita cu carne de porc si garnitura de orez
Tocanita cu carne de porc si garnitura de orez, un preparat absolut delicios de care nu ne vom mai satura de indata ce ii vom prinde gustul.
Ingrediente
- 700 g carne de porc (pulpa sau fleica)
- 3 cepe medii
- 4 linguri ulei
- 2 linguri pasta tomate
- 1 lingurita boia dulce
- 100 ml vin rosu (optional)
- 1 frunza dafin
- sare
- piper
- apa
- 1 ceasca orez-150 g
- 3 cesti apa
- 1/2 cub de concentrat de gaina
Mod de preparare
- Punem uleiul la incins intr-o cratita, adaugam carnea taiata bucati mici si lasam sa se prajeasca la foc mediu amestecand sa nu se arda. Cand carnea s-a rumenit putin, adaugam ceapa taiata marunt si calim impreuna cateva minute (ceapa sa fie sticloasa). Adaugam boia dulce si amestecam continuu cateva secunde dupa care punem pasta de rosii diluata cu apa, vinul, dafin, piper si sare dupa gust
Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ o ora, cu capac si amestecam din cand in cand. Daca sosul scade prea mult completam cu apa calda. Tocanita este gata cand carnea e bine patrunsa (furculita intra usor)- Intr-o craticioara punem apa la fiert (cele trei cesti), adaugam concentratul si mestecam sa se dizolve. Cand apa fierbe punem orezul spalat si scurs si fierbem la foc mic 15-20 minute, amestecam cand si cand
- Pentru servit asezam orez in mijlocul farfuriei si tocanita fierbinte imprejur