Salau la cuptor
Salaul la cuptor, un preparat aromat si usor. Salaul se potriveste perfect alaturi de o salata greceasca, acompaniat de un pahar de vin alb sec.
Ingrediente
- 2 pesti - salau
- 3-4 catei de usturoi
- 1 ceasca de vin alb sec
- 1 ceapa rosie
- 6-7 rosii cherry
- ulei de masline
- patrunjel proaspat
- sare
- piper proaspat macinat
- 1 lamaie
Mod de preparare
- Se preincalzeste cuptorul la 160 grade C
- Se curata cei doi pesti, dupa care se cresteaza. In crestaturi se pun felii de lamaie
- Se presara cu sare, piper si se pun intr-un vas termorezistent, dupa care se stropesc cu ulei de masline
- Usturoiul tocat marunt se presara peste pesti si baga la cuptor timp de 15- 20 minute, dupa care se scoate din coptor, se toarna vinul sec peste peste si se mai lasa la cuptor inca 10 minute, pana se rumeneste
- Rosiile se aseaza pe rondele de ceapa rosie pe platou alaturi de peste. Se pun cateva felii de lamaie si pestele poate fi servit