Frigarui de inimioare de pui
Bucataria braziliana este puternic influentata de cea portugheza, reusind sa creeze magie din ingrediente simple. Aromele de lamaie si usturoi sunt discrete, iar inimioarele cuprinse de flacara grill-ului sunt chiar o surpriza placuta pentru papilele gustative.
Ingrediente
- 30-40 inimi de pui
- 1 lamaie
- 2-3 catei de usturoi
- sare
- ulei de masline
- 1/2 ceasca de apa calda
Mod de preparare
- Spalam bine inimioarele de pui, apoi le scurgem
- Zdrobim usturoiul si il frecam cu o lingurita rasa de sare. Se va obtine o pasta de usturoi. Adaugam apa calda, sa obtinem un mujdei. Lasam sa se racoreasca putin
- Adaugam sucul de lamaie si o lingura de ulei de masline
- Punem inimile de pui in sosul de lamaie cu usturoi si le lasam o ora sa se marineze
- Punem frigaruiele intr-un vas cu apa rece si le lasam sa absoarba multa apa (sa nu se arda la frigere), apoi infigem inimioarele pe ele si le lasam sa stea in marinata inca 15 minute
- Incingem grill-ul, il ungem cu foarte putin ulei si punem frigaruile pe gratar
- Intoarcem frigaruiele des, sa nu se arda pe nici o parte, doar sa fie rumenite frumos
- Le stropim des cu marinata, cat timp se frig. Marinata le mentine suculente
- In cateva minute sunt gata. Se servesc calde cu cartofi portughezi cu unt si rozmarin