Galuste de branza - Chum Chums
Pentru multi dintre noi, o masa nu este completa pana nu servim si un desert excelent. De aceea, fiecare calatorie in afara tarii este un prilej bun pentru a descoperi minunatiile dulci din diverse colturi ale lumii. Printre cele mai populare bunatati ale bucatariei indiene se numara si chum-chums, un desert traditional, foarte popular in Bengali.
Ingrediente
- 250 gr branza de vaci framantata
- 2 linguri faina
- 1 cana zahar
- 1 cana apa
- 1 praf sofran
- 100 gr lapte condensat neindulcit
- 1 lingurita cardamon
Mod de preparare
- Se topeste zaharul in apa si se incalzeste la foc mic pana se obtine un sirop subtire
- Se amesteca branza cu faina si se formeaza niste batoane rotunjite, de marimea unui deget. Se pun in siropul de zahar si se fierb timp de 8 minute
- Se ia cratita de pe foc. Se scot galustele din sirop si se lasa sa se raceasca
- Se amesteca intr-un bol sofranul, laptele condensat si cardamonul praf, se toarna peste galuste si se serveste preparatul rece