Castraveti murati de vara
Daca nu esti experimentat in ale bucatariei, aceasta reteta de castraveti murati o poti prepara intru-un timp scurt si fara bataie de cap. Aceasta reteta este numai pentru perioada de vara si pentru consumul pe o perioada scurta de timp.
Ingrediente
- castraveti proaspeti
- flori de marar cu tot cu tije
- crengute de visin
- usturoi (2 catei mari la un borcan de 800 gr)
- sare gronjoasa (la 1 litru de apa rece se pune o lingura de sare)
Mod de preparare
- Castravetii se spala si se taie la dimensiuni in functie de cea a borcanului. In cazul in care se pun in borcane mai mari sau alte recipiente, iar castravetii pot intra intregi, se cresteaza doar la capete
- Usturoiul se curata si se taie in doua
- Se pune pe fundul borcanului o crenguta de visin facuta rotocol, apoi castravetii, usturoiul si floarea de marar. Deasupra se mai pun doua crengute de visin in cruce, pentru a tine castravetii in saramura
- Saramura se prepara separat punand 1 lingura de sare la 1 litru de apa rece
- Borcanele se umplu cu saramura, insa mai pastram o cantitate din saramura, deoarece dupa cateva ore, apa intra in castraveti si nivelul ei scade in borcane. Din aceasta cauza ea trebuie completata
- Borcanele cu castraveti se acopera cu un tifon sau un prosop si se lasa la fermentat 4-5 zile, la caldura cu o medie de 25 de grade dupa care se pot consuma