Baba ganoush - salata de vinete cu pasta de susan
Baba ganoush este o reteta orientala cu vinete, similara cu cea traditional romaneasca, insa se deosebeste prin adaosul de pasta de susan, ingredient pentru care este si consacrata.
Ingrediente
- 2 vinete mari
- 2 linguri ulei de masline
- 3 linguri pasta de susan
- 2 catei usturoi
- sucul unei lamai
- cateva fire patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare
- In tava mare de aragaz tapetata cu folie de aluminiu, se aseaza vinetele taiate in jumatati pe lung, se ung cu ulei pe partea din interior. Se lasa la copt timp de 40 de minute si apoi se sareaza si se lasa timp de 30-40 minute sa se raceasca si sa se scurga sucul amarui din vinete
- Cu o lingura se scoate miezul copt al fiecarei jumatati de vanata si se toaca la marimea dorita
- Se adauga pasta de susan, sucul de lamaie, usturoiul pisat, 2 linguri de ulei, sare , piper si se amesteca bine
- Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si se aduce la masa presurat cu patrunjel tocat