Chiftele libaneze cu naut si susan
Falafel este un fel de mancare de origine egipteana dar este foarte raspandit in tot Orientul Mijlociu. Este un fel de chiftea sau burger vegetal, condimentat foarte bine cu ierburi aromatice si mirodenii specifice. Toate tarile orientale au o reteta specifica de falafel, insa aici avem o reteta din zona Libanului.
Ingrediente
- 400 gr naut fiert
- 4 linguri faina
- 2 lingurite bicarbonat
- 7-8 catei de usturoi
- 7-8 linguri seminte de susan
- 2 oua
- 1 ceapa mare
- 1 lingura de patrujel
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- 1 lingura turmeric
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura cumin
- 1 lingurita coriandru macinat
- putin piper
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
- Se pun boabele de naut in robot cu ceapa si usturoiul (taiate bucatele). Din cand in cand se opreste robotul si se apasa in jos nautul lipit pe peretii vasului
- Se adauga celelalte ingrediente, se amesteca bine si se lasa la frigider jumatate de ora, dupa care se formeaza chiftelute si se prajesc in ulei la foc mediu
- Se pot servi cu tabouleh, humus, salata de rosii si castraveti, castraveti murati sau impreuna cu alte preparate