Chiftele falafel
Ideal pentru vegani si vegetarieni, dar si pentru cei care tin post, falafelul poate fi un antreu, dar si un fel de mancare in sine. Servite cu lipie libaneza, sosuri pe baza de tahini si cu salata de rosii cu patrunjel, chiftelele falafel sunt cu adevarat savuroase.
Ingrediente
- 2 linguri tarate de psyllium
- naut boabe (o conserva mare)
- 1 cana patrunjel maruntit
- 1 morcov dat pe razatoarea mica
- 1 ceapa maruntita
- 2 catei de usturoi pisati
- 4 linguri de faina de naut
- 2 linguri pasta tahini
- 1 lingurita boia dulce
- 1/2 lingurita chimion macinat
- sare si piper dupa gust
- 3-4 linguri ulei pentru prajit
Mod de preparare
- Cu ajutotrul robotului de bucatarie se mixeaza bine nautul fiert pana devine pasta
- Pasta de naut se pune intr-un bol mai mare si se adauga celelalte ingrediente, exceptie facand uleiul. Se amesteca bine
- Se pune putin ulei la incins, intr-o tigaie antiaderenta, mai mare
- Se modeleaza chiftelutele si se prajesc cate 2-3 minute pe fiecare parte
- Se scot chiftelutele de naut prajite intr-o farfurie mare acoperita cu servetele de hartie. Astfel uleiul in exces va fi absorbit de servetele
- Se servesc cu salata, piure de cartofi si sosuri pe baza de tahini