Budinca libaneza - Ashtaliyeh
Ashtaliyeh este varianta orientala de panna cotta, o crema de lapte facuta fara gelatina sau smantana si aromata cu apa de flori de portocal si apa de trandafiri. Budinca de lapte este usoara si se serveste rece, deci este perfecta pentru zilele de vara.
Ingrediente
- 500 ml lapte
- 1/3 cana amidon de porumb
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita apa de flori de portocal
- 75 gr crema de branza
- 3 pietricele mastic
sirop
- 1/2 cana zahar tos
- 1/4 cana apa
- 1 lingura apa de flori de portocal
- 1 lingura apa trandafiri
- 1 lingura suc de lamaie
- fistic
Mod de preparare
- Amesteca tot laptele mai putin 100 ml cu zaharul si crema de branza si pune compozitia intr-o oala la incalzit, pe foc mic. Amesteca amidonul cu restul de lapte pana se dizolva. Cand laptele s-a incalzit (dar nu a dat in clocot), adauga amidonul de porumb dizolvat si amesteca in continuu cu telul pana compozitia se ingroasa
- Ia-o apoi de pe foc, adauga cate o lingura de apa de trandafiri si de flori de portocal, precum si masticul zdrobit in mojar. Amesteca si trece budinca printr-o sita pentru o textura catifelata
- Toarna budinca in pahare si cand s-a racit, pune-o in frigider pentru 4-5 ore
- Pentru sirop, pune pe foc zaharul cu apa, iar cand a dat in clocot si zaharul s-a dizolvat adauga zeama de lamaie. Fierbe pentru 12 minute, ia siropul de pe foc si adauga apa de trandafir si de flori de portocal
- Scoate budinca din frigider, toarna sirop peste ea si presara fistic maruntit