Sirop de coacaze rosii
Un minunat sirop de coacaze rosii, perfect pentru aromatizarea oricarei limonade sau ca topping pentru inghetata. Acest sirop poate fi folosit cu succes si la insiroparea blaturilor de tort.
Ingrediente
- 1 kg coacaze rosii
- 1,5 kg zahar
- 1 lamaie - suc
- menta
Mod de preparare
- Coacazele se spala sub jetul de apa, se indeparteaza coditele, se strivesc, se amesteca cu apa si se strecoara zeama prin tifon dublu
- Siropul obtinut se pune la foc mic, impreuna cu zaharul, amestecand continuu pana se dizolva tot zaharul, dupa care marim focul si fierbem timp de aproximativ 20 de minute
- Spuma care se formeaza se indeparteaza cu spumiera iar la sfarsit adaugam zeama de lamaie
- Cand siropul este suficient de legat, se lasa se racoreasca putin si se pune cald in sticle sterilizate, apoi se inchide ermetic si se lasa sa se raceasca lent