Suc de rosii
Rosiile sunt o importanta sursa de vitamine, minerale si antioxidanti, intareste sistemul imunitar, ajuta digestia, regleaza colesterolul, previne cancerul si protejeaza inima. Rosiile sunt la indemana noastra pe tot parcursul anului si de aici ajungem la concluzia ca putem avea zilnic o doza de sanatate daca bem o cana de suc de rosii. Sucul de rosii fiert se poate pastra pentru iarna.
Ingrediente
- 1 kg rosii
- 200 ml apa plata
- 50 ml suc de lamaie
Mod de preparare
- Alegem rosii bine coapte, de preferat sa folosim un soi de rosii zemoase si dulci. Le spalam foarte bine cu apa rece, le taiem in sferturi si le curatam de partea alba de la coada
- Punem pulpa impreuna cu sucul obtinut in blender, mixam si la sfirsit adaugam suc de lamaie. Daca rosiile nu sunt zemoase mai adaugam apa plata pana ajungem la consistenta optima ca sa poate fi baut. Daca rosiile nu sunt suficient de dulci putem adauga putina miere sau indulcitor. Sucul de rosii proaspat se pastreaza la frigider timp de 5-6 zile, sau se poate bea imediat
- Daca este servit imediat este bine sa tinem rosiile la frigider inainte sa preparam sucul