Suc de mere
In perioada torida de vara, un suc racoritor de mere este bine venit, ne face sa ne simtim mai fresh si ne da energie pe tot parcursul zilei. Asadar, mai sanatos este sa preparam singuri bauturile, astfel incat sa avem control asupra ingredientelor. In cele ce urmeaza, vom prepara un suc de mere delicios dupa o reteta simpla. Recomandate sunt soiurile ionatan si golden pentru ca sunt mai aromate.
Ingrediente
- 5-6 kg mere
- miere
- zahar
- apa
- scortisoara
Mod de preparare
- Spalam merele, le taiem in sferturi, scoatem samburii si cotoarele. Pentru a avea o aroma mai placuta, merele nu trebuiesc curatate de coaja
- Punem merele taiate in oala si adaugam suficienta apa pentru a le acoperi, avem totusi grija pentru ca prea multa apa va dilua gustul. Uneori, in functie de calitatea merelor este posibil sa obtinetim un suc ceva mai concentrat caz in care putetm sa mai adaugam apa plata
- Dupa ce adaugam apa, lasam sa fiarba timp de 20-25 de minute, pana cand merele devin moi
- Strecuram usor sucul din oala in alt vas peste care avem sita si filtru (poate fi si tifon). Sucul va trece prin sita, iar bucatile de mere care s-au descompus la fierbere vor ramane
- Lasam sucul sa se raceasca si gustam. In functie de preferinta mai putem adauga putina apa plata, miere, zahar sau scortisoara
- Merele care au ramas, pot fi folosite pentru a face un sos de mere, deci nimic nu se pierde! Tot ce trebuie sa facem este sa le punem intr-un blender si sa adaugati putin zahar si scortisoara